mobile learning op de performa

Tijdens de performa 2010 houdt Boertien een workshop over mobiel leren.

Hier mijn korte verslag.

Doel van de workshop is een script maken voor een polygoon journal. Deze werkvorm kijkt met de blik van de toekomst terug naar gedrag/werkwijze van nu. Workshop geleidt oa. door Gerwald van den Oetelaar.

Met een gadgie Ipad in de hand krijgen we de leeromgeving in handen.

Na wat wennen aan de Ipad gaan we in 6 groepen van start.

Mooie leeromgeving en dat zonder Flash

Snel blijkt de Les: Less is More.

Onder begeleiding stappen we terug naar een gesprek over:

 • Welke vorm van leren?
 • welke thema’s kunnen we hiermee bereiken?
 • Wat is de werkvorm?

Een voorbeeld:
Je loopt rond in jouw werkomgeving en komt daar de trainingsacteur tegen. Zo kan je op elk tijdstip jouw leren uitvoeren.
Acteur met Augmented reality


Volgend jaar met deze lessen nieuwe ervaringen!

Share and Enjoy:
 • Twitter
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks
 • email
 • Facebook
 • Print
 • PDF
 • Hyves
 • NuJIJ
 • RSS

17 Responses to “mobile learning op de performa”

 1. vakantiehuis zegt:

  Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie toevoeging!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar trainersvannu.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

  • Eelco van Norren zegt:

   Hoi Barbara,

   Dank voor je reactie. Zelf geen problemen met een bookmark maken.
   Hopelijk geen belemmering om de site te (blijven) bezoeken.

   Groet,
   Eelco

 2. David zegt:

  Door Josip Pezer op 27 januari 2012 om 11:37 Top foto’s Laura! Je bngret de sfeer van de avond echt perfect over in je foto’s.Het is toch zo mooi om de interactie tussen mensen zo goed op de foto terug te kunnen zien. Oh ja, ook heel leuk dat de foto van de team er altijd wel tussenzit

 3. Zakaria zegt:

  Door op 8 november 2011 om 16:54 Ben nu wel beiunewd welke schoenenwinkel.De nieuwe marketing?Ik denk voor een klein deel van de wereld wel. Als iedereen het gaat doen is de lol er weer vanaf en zijn we weer aan nieuwere marketing toe.Het is een heel arbeidsintensieve manier die ook nog de nodige creativiteit vraagt van de medewerkers en ondernemers. KLM doet het goed, maar kan dat zeker niet voor alle reizigers gaan doen.”Meneer, ik zag op Twitter dat u op survival gaat in het oerwoud, hier heb ik een mooi Rambo mes voor u en een kruisboog en fakkels, aansteker en aanmaakblokjes voor een kampvuur”

 4. Roohi zegt:

  Door op 8 november 2011 om 16:37 Wow, wat een gave actie van KLM. Zo zie je maar dat een realtief ‘kleine’ actie heel veel effect kan hebben. De goodwill die ze hiermee krijgen is enorm. En er wordt veel over ze gepraat op een positieve manier. Daar kunnen de goedkopere airlines veel van leren. Dankjewel Eelco, dat je dit wilde delen met ons. Een mooi geval van ‘oops foutje’ inderdaad door die schoenenverkoper. Wie weet leest hij dit artikel nog eens na. Of nog beter zijn baas de ondernemer Groetjes,EricP.S. Boek van Hyves al begonnen maar nog niet uit.

 5. Edinson zegt:

  Door Suzanne op 30 november 2010 om 11:18 Puf Puf, ben er bijna Eelco,De titel van mijn eetsre E-book: Dus u overweegteen cosmetische behandeling?Tekst is af, gooi me nu op de lay-out.Binnen 12 uur staat hij hier met een link. Of zal ik gaan schaatsen?

 6. Yvonne zegt:

  Door Mildredvannorde op 1 december 2010 om 17:29 Hoi hoi, ik heb mijn e-book gisreten geplaatst, maar kan mijn bijdrage niet meer terugvinden – heb ik iets fout gedaan – hij stond er bij, dat heb ik gecontroleerd.

 7. buy essays zegt:

  Good point. I hadn’t thought about it quite that way. :)

 8. Stellar work there everyone. I’ll keep on reading.

  • Aritonang zegt:

   Just would like to utter your article is as amianzg. The clearness in your send is just vast and i possibly will assume you’re an skilled taking place this subject. Well with your permission allow me to grab your nourish to keep rationalized with helpful send. Recognition a million and please carry proceeding the enjoyable work.

  • The John Lewis ad is beautiful – and very rare for the fact that they use real, non-model, people you’d find in the street people.Hurrah to Lowe.

  • I HEART Ina! I make a variation of this – with a honey mustard glaze coated with panko. I agree with you about how versatile salmon is. I can eat it every week and never tire of it!

  • / 7 Cds1- (2004)SE NÃO FOI POR AMOR2-(2007)ACÚSTICO AO VIVO3-(2008) AO VIVO4-(2009)VALE A PENA SONHAR5(2010)SÓ MODÃO6-(2011)TÁ COMBINADO7-(2011)TÁ COMBINADO – AO VIVO EM PALMASPOOR FAVOOR EU QERO GANHAAR Õ5 DVDs1-(2007)ACÚSTICO AO VIVO2-(2008)AO VIVO3-(2009)VALE A PENA SONHAR4-(2010)SÓ MODÃO5- (2011)TÁ COMBINADO – AO VIVO EM PALMASVALEU PRA VCS E SUCESSO !!!GD Star Ratingloading…

  • neal / As i came to kno SAO will start payments but besides they r telling survey ewallet has been transffered to shopping e wallet then wat SAOL has to pay????? its like MTV bakra episode!!

 9. That’s a well-thought-out answer to a challenging question

 10. My wife ordered 2 and at first they said they won’t be here until Jan 8th or Now they’re showing they should be delivered by Here’s hoping they’re not the bad batch kind, or this has been one roller coaster of a gift

Leave a Reply