Posts Tagged ‘DISC’

Waarom zei Van Middelkoop niets?

vrijdag, april 2nd, 2010

Wouter Bos klaagt in Nova dat Eimert van Middelkoop informatie achterhield tijdens de nacht waarin het kabinet viel (zie artikel volkskrant). Waarom deed Van Middelkoop dat, los van alle politieke overwegingen? Bos zegt dat de informatie wel degelijk invloed zou hebben gehad op de bespreking. Op de foto (bronVolkskrant.nl) baalt Bos zichtbaar!

Bos: Van Middelkoop hield informatie achter

Hij meent dat de ChristenUnie-bewindsman de PvdA onder druk wilde zetten door de andere optie achter te houden. ‘Je speelt met het lot van een kabinet op zo’n moment, je speelt ook met de verwachtingen van militairen in Uruzgan, ik vind dat echt onverantwoord. Zeker ook voor een minister van Defensie.’

Volgens Van Middelkoop was de informatie: “niet opportuun”.
Hoe kan dat nou? We verwachten toch dat in een kabinet alle nodige informatie gedeeld wordt en dat wat niet relevant is achterwege blijft. Toch hebben - in hun beleving - beiden gelijk, en toch zijn ze het niet eens, de oorzaak is dat zij informatie verschillend verwerken. In de Dynamiek van het Gesprek blijkt dit maar weer eens.
Waar Van Middelkoop zijn oordeel en beslissing wilde baseren op de grote vraag: “Wilt u doorgaan in Uruzgan?”  - kon hij daarom, in zijn beleving, vertrouwelijke informatie van Defensie niet doorsluizen aan de minister van Financiën.
Bos daarentegen, wilde alle kleine puzzelstukjes tot in detail verzamelen om zijn besluit te kunnen nemen. Hij verwerkt de informatie anders.
Grote gevolgen van stijlverschillen in communicatie.
Het regeerakkoord van deze beiden heren droeg het motto: ‘Samen werken, samen leven.’  In de nacht van 19 op 20 februari waarin het kabinet Balkenende IV viel, speelde politieke motivaties, naast stijlverschil, waarschijnlijk mee. Het bouwen van samenwerking voor “groei, duurzaamheid, respect en solidariteit” (zoals verwoord in datzelfde regeerakkoord) is een proces dat start bij het begin en geborgd moet worden zolang het team bij elkaar is.
Hadden zij zich (vooraf) verdiept in elkaars communicatiestijl (DISC) en de kwaliteiten die daarbij horen (Teamrollen Belbin) hadden zij de kabinetscrisis kunnen afwenden.

“Dat heb je ECHT niet gezegd!”
Ervaringen van dynamiek in communicatie

donderdag, februari 11th, 2010

“Dat heb je ECHT niet gezegd!”

Met grote verontwaardiging zit Paul aan tafel.  Zijn collega, en projectleider van het team, Rogier, heeft het hem nog eens fijntjes verteld:
“Paul, Vorige week met die storing bij de klant, heb ik gezegd dat we onmiddellijk een nieuwe netwerkkaart moesten plaatsen”, zei Rogier. “Dat heb je niet gedaan en nu heeft de klant een klacht ingediend”.

Paul houdt vol: “Dat heb je niet gezegd! We zouden er nog iemand langs sturen en dat heb ik gedaan. Die kon niets vinden.”

Deze discussie ontspint zich bij ons aan de tafel in de workshop: TeamDynamiek in gesprek. En het is een bekende situatie.

Herken jij het ook? Je weet zeker dat je iemand de boodschap hebt doorgekregen en de ander houdt vol, dat het niet het geval is. Sterker nog, die beweerd (NOG AAN TOE) dat jij iets anders hebt gezegd.

We zeggen wel eens: “Goede communicatie is: Op de zelfde frequentie zitten”. Al te vaak lukt dat niet. Daarom beweren wij:

Stop met te verwachten dat jij ook op de frequentie van de ander komt. Iedereen zit op een andere frequentie. Mensen hebben nu eenmaal verschillende stijlen van communiceren, verschillende frequenties. De boodschap komt letterlijk anders binnen, wordt anders verwerkt en krijgt daarmee een andere uitkomst.

Zijn we dan verloren om goed te communiceren? Nee, dat ook weer niet. Je kunt wel intunen. Weten op welke frequentie die ander zit, welke stijl van communiceren de ander heeft. En dan kan je zorgen dat je de boodschap gaat vertalen, vragen om verduidelijking, zodat de boodschap in jouw stijl past.

Alles wat daar gebeurd is de Dynamiek in Gesprek van een Team.

Spannend? Zeker
Lastig? Soms
Leuk? Absoluut

Want het is een ontdekking om je eigen stijl te kunnen benoemen en die van de ander te herkennen. Communicatiestijlen van DISC en Teamrollen van Belbin helpen je daarbij en maken van frustratie de kansen om de kracht van de diversiteit te benutten!

Je kunt deze TeamDynamiek bij ons komen proeven op de Gratis Workshops die we organiseren. Kijk bij de events