Welkom bij Trainers van Nu
loading.....
Trainers van Nu voor training, coaching en teambuilding, in company en outdoor. Van een training Teamrollen van Belbin en een cursus Situationeel Leiderschap (leiderschapsstijlen), tot open inschrijving voor Vergadertechnieken, Managementadvies en workshop Presenteren en Effectief Communiceren.

Zeilen als Outdoor training

Heel verhelderend en fascinerend om je team in een volstrekt onbekende situatie te laten opereren. Het platbodemschip is meedogenloos; wat er dan, naast heel wat komische situaties, allemaal bovenkomt! Teamrollen, groepsprocessen, individueel gedrag en gevoel... En dan vanuit bewustzijn samen op zoek naar hoe je het voor iedereen en voor het team gesmeerder krijgt. Alsof je elkaar voor het eerst ontmoet, met open armen.

Een krachtige vorm

Outdoor training en training op een zeilschip is meer dan een leuk uitje voor de deelnemer. Outdoor is een werkvorm waarbij ervaringen tijdens de training direct te koppelen zijn aan de dagelijkse praktijk.
De kracht van een outdoor- of zeilprogramma bij Trainers van Nu zit 'm in vijf onderstaande aspecten.

1. Situaties zijn ècht

Als eerste vraagt het varen op een platbodemzeilschip intensieve samenwerking van de deelnemers. Het schip is genadeloos. Dacht je dat het best lekker ging, maar ben je met z'n allen in het riet beland, dan is er toch reden om nog eens na te denken... Het kan heel confronterend zijn te beseffen wat in de samenwerking daarvan de oorzaak was. Daarnaast geeft het varen in een groep ieder de gelegenheid ook eens in een totaal andere rol te stappen. Goed om eens te leren hoe dat voor jezelf en voor de anderen is. Het levert concrete stappen op in persoonlijke ontwikkeling.

2. Bijzondere leeromgeving

Daarnaast leert de ervaring dat deelnemers leersituaties beter onthouden als deze in een bijzondere omgeving zijn opgedaan. Een zeilschip is zo'n bijzondere omgeving en heel anders dan de werkplek. De ervaringen tijdens het zeilen zullen stevig in de herinnering gegrift worden, zodat het geleerde beter beklijft.

3. Afwisseling van praktijk en theorie

Ten derde brengen wij is een outdoor programma een afwisseling van praktijk en theorie. Als voorbereiding krijgen deelnemers theoretische informatie, vaak in de vorm van een test. Op die manier hebben zij al nagedacht het thema van de training. Daarnaast bouwen zij tijdens de trainingsdag, door korte theoretische intermezzo's inzichten en kennis op. Tijdens de evaluaties van oefeningen grijpen wij steeds terug op gebruikte modellen. Hierdoor wordt de relatie tussen het model en het eigen gedrag helder. Als geheugensteun bieden wij de deelnemers een spiekkaart met een overzichtelijke samenvatting van de theorie. Deze biedt tijdens de training en terug op de werkvloer een geheugensteun voor het toepassen van de theorie en het spiegelen van de eigen ontwikkeling.

4. Aansluiting bij iedereen

Bovendien spelen wij in op verschillende leerstijlen. Elke deelnemer leert namelijk anders. Dit doen wij door steeds af te wisselen tussen oefeningen, inleidingen en reflectie en mensen in het diepe te gooien. Zo'n training aan boord houdt letterlijk en figuurlijk de vaart erin.

5. Verankering naar dagelijkse praktijk

Ten vijfde is verankering van de training in de werksituatie van groot belang. De deelnemers worden zich hiervan bewust, doordat wij hen steeds vragen de ervaringen aan boord te vertalen naar hun praktijk. Daarnaast krijgen de deelnemers na afloop van de zeildag een huiswerkopdracht mee, die zij in kort tijdsbestek kunnen uitvoeren. Dit bespreken wij tijdens het een verankeringsdag. Ook wordt dan met casussen uit de dagelijkse praktijk geoefend. Deze onderdelen dragen bij aan verankering van de eigen ontwikkeling.

Naast trainingen op een zeilboot verzorgt Trainers van Nu alternatieve vormen van Outdoor Training, waarin de kracht van deze werkvorm aspecten ook ten volle worden benut.

>> Andere diensten >>

<< terug <<

Logo & huisstijl: GROND, Ron Ariens

laatste wijziging 10 12 2023
© Trainers van Nu


Page generated in 1.0228 seconds.

www.trainersvannu.nl - (06) 491 303 97
Trainers van Nu
Eelco van Norren, (06) 491 303 97

Skype: eelco_van_norren

================ keywords =============================

bedrijfstraining, bedrijfsuitje, Belbin, boot, evaluatie, groepsuitje, outdoor, roos van leary, samenwerken, samenwerking, schip, teamuitje, training, uitje, uitstapje, varen, zeilboot, zeilinstructie, zeilschip,

bedrijfstraining, bedrijfsuitje, Belbin, boot, evaluatie, groepsuitje, outdoor, roos van leary, samenwerken, samenwerking, schip, teamuitje, training, uitje, uitstapje, varen, zeilboot, zeilinstructie, zeilschip,

================ end =============================